Президентът на волейболния Левски Сиконко Тихомир Лесев обяви пред Гонг, че сините имат сили и възможности да защитят титлата си. Съставът на Пламен Христов играе срещу ЦСКА от 13 април в Самоков финалите на родната Суперлига. През редовния сезон настоящият първенец започна трудно, като остана трети с 18 победи и 10 загуби. След това елиминира Марек Юнион Ивкони и ЛукОйл Нефтохимик по пътя на срещите с вечния съперник за златото. В различните турнири по време на шампионата пък сините заеха четвърто и трето място, а ЦСКА неизменно бе първи. В състава на Левски Сиконко има малко от играчите, които играха при мъжете миналия сезон, но младите, като Александър Симеонов например, хванаха окото и на националния селекционер Силвано Пранди.

„Нов шампион няма да има, Левски ще си запази титлата,” заяви Лесев и допълни: „Предричаха ни изпадане, а сега ЦСКА може да бере много ядове срещу нас. Разчитаме на сините фенове! Рано е да се каже дали бихме участвали в евротурнирите, но мисля, че бихме приели”.

Ето какво каза пред Гонг президентът на ВК Левски Сиконко Тихомир Лесев:

Нашата нагласа е нов шампион да няма! Ние се готвим и сме готови момчетата да вдигнат отново купата. Никой в началото на първенството не ни слагаше в сметките за борба отново за титлата. Всички ни предричаха, че се борим за де изпаднем от Суперлигата. Но както се видя в мачовете до сега и особено през втория полусезон, играчите ни играят все по-добър волейбол. Така съвсем заслужено според мен ще играят финал и тази година, а имаме и сили пак да преборим ЦСКА и да сме отново шампиони.

Трима от състезателите ни от миналия сезон, останаха и през този, като са гръбнакът на тазгодишния ни състав. Не малка роля в отбора играе и Александър Симеонов, който от разпределител, сега и най-добрият посрещач у нас. Съвсем заслужено попадна и в разширения състав на националния отбор на Силвано Пранди за Световната лига. Има и други момчета, които от твърди резерви преди и от юношеския ни тим влязоха добре в мъжкия състав. Сформирахме един наистина много добър отбор, който може да се бори за шампионската титла.

Не бих казал, че през сезона бяха значително намалени заплатите на играчите. Не мога да твърдя, че възнагражденията им са големи, но за сметка на това са редовни, а малко отбори в България могат да се похвалят с това.

Относно финалните мачове в Самоков – очаквам крайните победители да сме ние! Да, ЦСКА са много сериозен отбор с много опитни състезатели и го показаха в Шампионската лига. Но ако от съперника си мислят, че ще им бъде лесно срещу нас - ще берат много ядове! Дълго мога да коментирам отбора на ЦСКА, но накратко ще кажа, че са много сериозен противник.

Относно изборът на Самоков за домакин на финалите ще кажа, че федерацията направи среща на двата тима и Национална волейболна лига. Тогава ЦСКА предложиха да играем в „Арена Самоков” и това бе добре прието от всички. Тази зала предлага най-добрите условия за срещи от този ранг. Да, Левски и ЦСКА са столични клубове, но червените играха Шампионска лига именно в Самоков. Няма какво да крием – нито нашата зала, нито тази на армейците не могат да се мерят с тази в Самоков, а и не могат да съберат толкова фенове.

Що се отнася за нашите фенове, точно преди финалите миналата година пак имаше такива спекулации, че няма да ни подкрепят, но аз им благодаря защото имахме голяма подкрепа от тях! Убеден съм, че и тази година в Самоков ще разчитаме и ще имаме тяхната подкрепа! Не съм забелязал да има отлив на сини фенове от волейболните ни срещи!

Много добре всички знаят, че Шампионската лига е едно много скъпо удоволствие! Така ще коментирам, че не играхме ние в този турнир, а плюс това дори да бяхме се съгласили, не смятам, че при това положение щяхме да получим уайлд-кард. Всички добре знаят защо ЦСКА получава това право да играе в Шампионската лига!

Премии за играчите ни при спечелване на титлата ще има! Те обаче ще бъдат обсъдени допълнително с основния спонсор на Левски Сиконко. А за премиите от Национална волейболна лига, за реалностите в страната, мисля, че са достатъчни.

Издръжката на ВК Левски Сиконко – мъже, жени и подрастващо поколение мъже струва не малко пари особено в условията на криза. Става дума за около 150 000 и до 200 000 лева, но си струва.

И за следващия сезон Левски ще запази трансферната си политика. Рано е още от сега да мислим, предстоят национални прояви, а ние имаме трима национали, имаме и такива момчета, които заслужават да излязат навън. Ние в Левски държим момчета докато сме сигурни, че те могат да израстват при нас, а след това им търсим отбори в чужбина, където да продължат развитието си. При добри предложения и оферти от чужбина, няма да спрем никого от по-опитните състезатели.