Президент на Европейската федерация по волейбол (ЦЕВ) Андре Майер ще посети на 22 май Разлог, за да се запознае с проекта за нова спортна зала в града.

В 12 часа той ще присъства пред сегашната спортна зала Пирин на церемония, на която ще се обяви стартът на изпълнението на проекта. Стойността на проекта е 12 милиона лева.

За изграждането на спортната зала има създадено съвместно дружество между община Разлог и „Балканстрой” АД при разпределение на дяловото 80 на 20 процента.

Основното предназначение на новата многофункционална спортна зала, която ще се изгради в непосредствена близост до съществуващата сега, е провеждане на състезания по волейбол.

Проектът е изработен при строго спазване на всички изисквания на Международната волейболна федерация - FIVB Sports Regulations, съобщиха от общинската управа.

Изпълнението на тези изисквания ще осигури възможност за провеждане на състезания и турнири като Световната лига, континентални, международни, национални форуми.

Очаква се спортна зала „Разлог” да бъде най-голямата и най-модерната в страната. Тя ще бъде разположена върху терен с площ 8886 кв. м. Тя ще има капацитет от 4000 седящи места и паркинг за 130 автомобила.

В нея ще могат да се провеждат състезания и баскетбол, тенис на корт, бадминтон, бокс, борба и други спортове. Модерното съоръжение е проектирано така, че да има добра акустика. Това ще позволи да бъде използвано за музикални и културни прояви.