Старши треньорът на Марица Борислав Крачанов заяви, че неговите възпитанички са играли на приливи и отливи срещу румънския Търговище (Търговище) в Шампионска лига.

Българският шампион приключи с поражение участието си в груповата фаза на турнира, след като в последната си среща от група "Е" загуби с 0:3 (18:25, 10:25, 24:26) като гост от Търговище.

"Изиграхме мача на приливи и отливи, което правим вече в няколко срещи. Видя се обаче тази борбеност, която исках от отбора. Това ни липсваше, но днес успяхме да я покажем. Борихме се до последно. Това малко, което не ни достигна, е доста голямо. Може би не си повярваха момичетата, че можем да спечелим гейма при геймбола. Това отдавам на тяхната младост и по-малкия опит в Шампионска лига. Поздравявам ги, че не се отказаха и въпреки пагубния втори гейм влязоха уверени в третия и бяхме близо да вземем гейм", каза Крачанов след двубоя.

"Загатнахме за нашите възможности, но за съжаление не се получиха да са по-постоянни. Отборът показа едно израстване. Лично за момичетата съм сигурен, че и като характер започнаха да се изграждат. Трябва да продължат да тренират усърдно и да израстват с всеки ден и всеки мач. Трябва да покажем, че в България сме най-добрите. Има още мачове до края на първенството. Нещата смятам, че ще се подредят правилно", добави старши треньорът на Марица (Пловдив).

Автор: Ива Кръстева/БТА