В Марица са сигурни, че победите, наградите, титлите и купите щяха да бъдат още по-сладки в условията на по-голяма конкуренция, заяви мениджърът на лидера в женския волейбол у нас Борис Халачев. Отборът от Пловдив вече подобри рекорда на Левски от 60-те години на 20-ти век от шест поредни титли.

"Нямаше изненада в отборите и си дадохме сметка, че няма да имаме проблеми за титлата и купата. Затова насочихме вниманието си към Шампионската лига, но за жалост не успяхме да подобрим представянето си досега", каза Халачев на пресконференция.

Старши треньорът Лазар Лазаров също обяви, че не се е чувствал притеснен, наследявайки на поста Иван Петков, с когото Марица имаше големи успехи години наред. Двамата са работили дълго време заедно и в националния отбор на България.

"Щастието не е рутинно. Участвала съм в спечелването на всичките 7 титли. Първите не бяха лесни. Помня ги. Най-тежкото през този сезон за мен беше, че заради Ковид-19 играхме пред празни трибуни. По същата причина неуспяхме да изиграем и няколко контролни срещи.Надявам се на Евроволей през септември да има 30 или 50 на сто публика", каза либерото Жана Тодорова, която е и посланик на Евро 2021.

"За мен това е втора титла с Марица. Тежко е да играеш без публика. Имам големи очаквания за Евроволей", каза Мирослава Паскова, посрещач в отбора на Марица.

Двете волейболистки имат силна мотивация за победи с националния отбор, въпреки слабото първенство на страната и липсата на равностоен конкурент.