Вицепрезидентът на Европейската конфедерация по волейбол Александър Боричич заяви, че не може да вземе отношение по проблемите на родната волейболна централа. Боричич е в Правец, където участва в Общото събрание на БФВолейбол, след което стана ясно, че досегашният селекционер Радостин Стойчев ще бъде заменен от Мартин Стоев.

Боричич все пак пожела успех на България на олимпийските игри в Лондон и похвали родната федерация за организираната квалификация в зала „Арена Армеец“.

„Тук съм от името на нашия президент Андре Майер и от името на Европейската конфедерация. За нас беше много важно да организираме толкова голямо състезание, като квалификацията за Олимпиадата в Лондон. Мога да кажа, че тя бе отлично организирана. Искам да пожелая голям успех на българския национален тим на олимпийските игри, тъй като България е един от седемте европейски отбора в Лондон. Искаме да подкрепим Българската федерация по волейбол“, коментира Боричич.

„Както знаете винаги има проблеми, във всички федерации. Нашата работа обаче не е да се месим. Ние не можем да даваме никакви съвети или решаваме вътрешни проблеми. Искаме да говорим за нашата дейност, за организирането на турнири, да подготвяме отборите и да вдигаме качеството на състезанията.“

„Нямам никакви коментари за нещата, които се случват в България. Ние имаме представители на всички срещи като днешната. Нашият президент Майер искаше да присъства лично днес, но бе възпрепятстван и затова аз съм тук. Никой от CEV няма право да говори за вътрешните проблеми на федерацията“, допълни още той.