Традицията е спазена – всяко лято да има волейболна сватба. Първата за 2008-ма година вдигна центърът на ЛукОйл Нефтохимик Стоян Самунев, който взе Лилия Божидарова за своя съпруга.

В истински празник превърнаха вчерашния ден за родения в Пазарджик 203-сантиметров играч и избраницата му Лилия Божидарова, вече Лилия Самунева.

След годежа си на Коледа, Стоян и чаровната студентка по право в Софийския университет събраха над 350 гости в най-щастливия си ден.

След взимането на булката и откупуването й от родителите, Стоян и Лили се врекоха във вечна любов пред Бога в църквата „Света Неделя” и се насочеха към гражданското на ул.”Леге”. Там волейболистът внесе напрежение – след като Лили вече бе казала „Да”, той предпочете да позабави отговорът си, почеса се по главата, замисли се, но високо обяви „ДА!”. Гигантът не остави никакъв шанс на булката при ритуалите с настъпването, отпиването на шампанско и питката.

Съвсем скоро двамата ще станат мама и татко, защото Лили е бременна в петия месец. Коремчето й бе перфектно прикрито от дизайнерката Невена, която сътвори сватбената й рокля. Както Гонг писа на 14 февруари булчинската рокля е копие на тази, с каквато е Стефани Сиймур в клипа на Guns N' Roses към 9-минутното парче November Rain. Описанието – много къса пола, която продължава в дълъг шлейф, с изразена талия и голи рамена. По буфон-ръкавите бяха поставени стилни панделки и камъни. Червенокосата авторка на красиви рокли стилизира и цялата зала в комплекс Макси.

Кумовете Теодор и Бойка Салпарови за миг не спряха да се усмихват. А синът им Георги Джуниър до късно бе част от купона.

Вуйчото на булката Георги Георгиев бе подготвил много изненади за младото семейство - Берковската духова музика, ансамбъл „Българе”, Софи Маринова и Устата.

Гостите бяха изненадани от страхотните певчески данни на шаферка и малка дъщеря на Георгиев Альона, която наравно с изпълнителите на „Ти си бурята в сърцето ми” взе микрофона и дори заглуши техните вокали.

В шоу бяха превърнати свалянето на жартиера, разрязването на пететажната торта, хвърлянето на буката и жартиера. Младоженците поименно извикваха ергените и неомъжените момичета, като никои не успя да се скрие. Треньорът на ЦСКА Александър Попов, съпругата на Мартин Стоев – Елизабет и приятелката на Владислав Тодоров – Сарата Мани не позволиха на вечния ерген Веселин Димчев да се измъкне от битката, но приятели на волейболиста бяха много по-ловки в борба за секси-аксесоара. Стигна се дори до волейболни плонжове, избутвания, сблъсък с водещата на купона, за да докопат жартиера.

Погледите на присъстващите събра спортният директор на ЛукОйл Нефтохимик Сашо Везенков, който поведе хорото и след това се раздаде на дансинга. В танците му партнираха треньорът на бургазлии Северин димитров с чаровната си дъщеричка, миниджърът на носителите на Купата на България Огнян Томов, голяма част от волейболистите на ЛукОйл, Веселин Димчев, съпругата на Иван Станев – Цвети и много, много други. На масите бяха забелязани Даниел Пеев, Иван Тасев, Найден Найденов, Митьо Крика, Ани и Николай Найденови и други.

Устата и Теодор Салпаров се качиха на стол, за да могат да се изравнят по ръст с младоженеца.

Тонове с цветя и подаръци зарадваха младото семейство Самуневи, а Гонг им пожелава щастлив съвместен живот, очарователна рожба, трансфер в чужбина и много любов.

 

Снимки: Gong.bg