Боян Йорданов няма да бъде опериран. Това съобщи самият диагонал пред Гонг ден след завръщането си от Франция, където прекара над 3 седмици в лечение в реномирана клиника.

Волейболистът на Патра, който стигна до бронзов медал в Гърция, но пропусна плей-офните срещи страда от болки в лявото рамо от февруари, очакваше да се наложи да претърпи операция, която премахне проблема, но да го извади за по-дълъг период от полето.

„Вчера се върнах от Франция. Там бях не само за прегледи, но на лечение и започнах възстановяване. Специалистите са оптимисти и прогнозират да избегна оперативна намеса. Още след две седмици ще започна с леки тренировки. Имам изготвена програма, по която ще проведа възстановяването си тук” заяви за Гонг Йорданов по време на финала за Купата на България в Пазарджик.

Талантът, който заради този здравословен проблем не бе включен в състава за Световната лига, изненада съотборниците си с появяването си в зала „Васил Левски”. Преди мача между ЦСКА и Марек Юнион Ивкони Боян се видя със селекционера Силвано Пранди, Пламен Константинов, Тодор Алексиев, Николай Иванов, Илиан Казийски, Найден Найденов и другите волейболни колеги в залата.

Така Боян Йорданов ще може да поднови тренировките си, макар в началото и по-леки, още в средата на месец май, а така да навлезе в оптимална форма за Световните квалификации във Варна през август и Европейското първенство в Турция през септември.

В момента на неговия пост диагонал в националния отбор са Владимир Николов и Данаил Милушев. Очаква се посрещачът на Марек Юнион Ивкони Цветан Соколов да бъде преквалифициран именно на диагонал, тъй като се чувства добре в тази роля.