Любителската волейболна лига Volley Mania събра 1400 лева за деца с аутизъм от благотворителния мач Volleymania - Страхотните (1:3). Средствата се даряват на сдружение "Тацитус".

Зрителите на срещата в зала "Васил Симов" осигуриха 700 лева. Сумата беше удвоена от компанията, предоставяща парични заеми "Изи Кредит".

Специален гост на двубоя от шестия кръг във Volley Mania беше бившият национал Евгени Иванов-Пушката. В първия гейм той влезе в ролята на треньор на Страхотните, а във втория застана начело на Volleymania.

"Това е първата ни подобна инициатива и сме доволни, че успяхме да направим тази крачка. Благодарим на фондация "Помощ за благотворителността в България", на Евгени Иванов и на "Изи Кредит". Ще се постараем да превърнем подобни мачове в традиция", казаха от Volley Mania.

Всеки желаещ, може да подкрепи каузата с бърз онлайн превод в сайта на фондацията. Центрове като "Тацитус" разчитат на дарения, на доброволния труд и взаимопомощ му родителите и специалистите.

Пълната терапия на едно дете за месец струва 500 лева, а материалите за работата с децата са 200 лв. месечно. Работата се осъществява от екип от детски психолог, логопед и специален педагог, а резултатите при децата са забележителни - те се учат на самостоятелност, подобряват се познавателните им способности и уменията за общуване.