Благотворителна акция обедини Левски и ЦСКА

Волейболните отбори на Левски и ЦСКА предоставят за продажба по една оригинална фланелка и по една топка с автографите на всички състезатели.

Съвместната кампания на двата тима „Съперници на игрището, заедно в доброто“ е в помощ на 15-годишния Даниел Сакалиев, който се нуждае от трансплантация на костен мозък в чужбина. По време на вечното дерби в „Арена Армеец“ бяха събрани 2658,21 лева от дарения на зрителите в специални кутии.

Фланелките и топките са на цена от 500 лева за всеки артикул, а приходите ще отидат за лечението на страдащия от остра лимфобластна левкемия Дани. Желаещите да ги закупят и съответно да помогнат на момчето може да получат повече информация на официалните страници на двата клуба във фейсбук или на телефон 0888956171. 

Историята, за борбата за живота на Дани, не започва отскоро. Диагнозата му е поставена още преди две години. Започва лечението си в България и състоянието му се стабилизира, след което той е в ремисия за доста дълъг период от време. За съжаление декември месец 2016-та година,

Дани се разболява от менингит,  придружен с висока температура (39,4). Лечението започва с лумбална пункция и антимикотична терапия, след които температурата започва да спада и състоянието му се подобрява. Но левкемията се завръща.  

Лекарите в България смятат, че е безсмислено да повтарят лечението от преди две години и че единственото спасение за Дани е трансплантация на костен мозък в Германия. Донор вече има – по –големият брат на Даниел, но финансите са непосилни за семейството му, което е от малък родопски град  - Ардино.

Сумата от 300 000 лв. за трансплантацията трябва да се набави за два месеца.

Банкова сметка в евро
Bank: DSK BANK
Name: DANIEL YASENOV SAKALIEV
IBAN: BG45STSA93000024150243
BIC: STSABGSF
Банкова сметка в лева
Банка: ДСК
Име: Даниел Ясенов Сакалиев / DANIEL YASENOV SAKALIEV
IBAN: BG24STSA93000024150136
BIC: STSABGSF

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
ВК ЦСКА ВК Левски

БГ Волейбол