Волейболните отбори на Левски и ЦСКА предоставят за продажба по една оригинална фланелка и по една топка с автографите на всички състезатели.

Съвместната кампания на двата тима „Съперници на игрището, заедно в доброто“ е в помощ на 15-годишния Даниел Сакалиев, който се нуждае от трансплантация на костен мозък в чужбина. По време на вечното дерби в „Арена Армеец“ бяха събрани 2658,21 лева от дарения на зрителите в специални кутии.

Фланелките и топките са на цена от 500 лева за всеки артикул, а приходите ще отидат за лечението на страдащия от остра лимфобластна левкемия Дани. Желаещите да ги закупят и съответно да помогнат на момчето може да получат повече информация на официалните страници на двата клуба във фейсбук или на телефон 0888956171. 

Благотворителна акция обедини Левски и ЦСКА

Историята, за борбата за живота на Дани, не започва отскоро. Диагнозата му е поставена още преди две години. Започва лечението си в България и състоянието му се стабилизира, след което той е в ремисия за доста дълъг период от време. За съжаление декември месец 2016-та година,

Дани се разболява от менингит,  придружен с висока температура (39,4). Лечението започва с лумбална пункция и антимикотична терапия, след които температурата започва да спада и състоянието му се подобрява. Но левкемията се завръща.  

Лекарите в България смятат, че е безсмислено да повтарят лечението от преди две години и че единственото спасение за Дани е трансплантация на костен мозък в Германия. Донор вече има – по –големият брат на Даниел, но финансите са непосилни за семейството му, което е от малък родопски град  - Ардино.

Сумата от 300 000 лв. за трансплантацията трябва да се набави за два месеца.

Банкова сметка в евро
Bank: DSK BANK
Name: DANIEL YASENOV SAKALIEV
IBAN: BG45STSA93000024150243
BIC: STSABGSF
Банкова сметка в лева
Банка: ДСК
Име: Даниел Ясенов Сакалиев / DANIEL YASENOV SAKALIEV
IBAN: BG24STSA93000024150136
BIC: STSABGSF