Битката за шампионската титла по волейбол в България при мъжете отново ще бъде между осем клуба, научи Гонг. На снощната сбирка на НВЛ, БФВ и представители на отборите бе съгласувано да се върне формата на първенството от минали години. Това предложение бе прието и от Управителния съвет на централата тази сутрин в курорта Св. Константин и Елена.

Преди старта на турнирната фаза се знаеше, че в Суперлигата ще участват шест клуба, но последното решение е да се върне формата от предишен сезон.

Вече са ясни шест участника - ЦСКА, Левски Сиконко, Марек Юнион Ивкони, Лукойл Нефтохимик, Пирин Разлог и Арда Кърджали. Другите два тима ще бъдат определени от допълнителен квалификационен турнир от петък до неделя (31 октомври – 2 ноември) в Казанлък. От трите участващи отбора – Черно море, Дунав Русе и Монтана за елита ще се класират два, а третият ще остане във Висшата лига.

На последвалото общо събрание делегатите единодушно гласуваха нов четиригодишен мандат на Управителния съвет, което означава, че до 2012 година председател на централата ще бъде инж. Данчо Лазаров.

Негов четвърти вицепрезидент ще бъде Иван Тодоров - досегашен член на УС. В управата влиза спортният директор на ОСК ЛукОйл Сашо Везенков.