Волейболистка №1 на България за 2006 година Ева Янева отново поднови договора си с френския Кан. След два поредни златни дубъла, националката ще играе в тима от фестивалния град за четвърта година. Сезон 2008/2009 пак ще има български тандем – Ева и Страшимира Филипова.

Гонг научи, че има огромен шанс още една – трета, българка да отиде в Кан. Най-добрият тим във Франция и дългогодишен участник в Шампионската лига в момента следи две родни състезателки, които са на различни постове и скоро ще избере, коя точно да привлече.

Миналото лято 22-годишната Янева имаше множество класни предложения, но подписа едногодишен договор със състава на Ян Фанг. Кан й предложи по-добри лични условия и финанси и тя заложи на стария си тим.

Този сезон Ева постигна втори дубъл – титла и Купа на Франция и игра в Шампионската лига. Това бе 13-то злато в историята на Кан след само една загуба не само за сезона, но от 2003 година насам. Ева Янева реализира през целия сезон 251 точки, 35 блокади, 24 аса, 46% атака и 50% посрещане.

Очаква се Ева Янева да се присъедини заедно със Страшимира Филипова към лагера на националния ни отбор, който от понеделник ще се готви за Европейската квалификация в Габрово.

Снимки: Gong.bg