С поредно международно признание беше удостоена българската федерация по волейбол. Централата получи благодарствено писмо от президента на CEV Александър Боричич, във връзка с успешното организиране и провеждане на двата мача от европейския клубен турнир Чалъндж къп 2015 между кипърския Пока (Карава) и косовския Дреница Руколи (Скендерач) в спортната зала в Горна Малина. 

Срещите се изиграха у нас на 21 и 22 ноември заради политически проблеми и противоречия, които възникнаха между федерациите на Косово и Кипър, като се стигна до решение на CEV за игра на неутрален терен. БФВолейбол се зае с цялата организация на двубоите, като срещите преминаха на високо ниво, а двата клуба изразиха своите адмирации от организацията. 

Поради съображения за сигурност двата мача бяха закрити и не бяха оповестени в публичното пространство. След две победи с по 3:0 напред продължава Пока (Кавара), който на 1/16-финалите от турнира ще срещне чешкия Фатра (Злин). 

"От името на борда на директорите в СЕV (Европейската конфедерация по волейбол), бихме желали да благодарим на Българската федерация по волейбол за подкрепата и съдействието при организирането на двата волейболни мача от Challenge Cup 2015 между Дреница Руколи (Скендерач, Косово) и Пока А.Е. (Карава, Кипър), които се изиграха в спортния комплекс в Горна Малина (България)на 21 и 22 ноември 2015 година. Вашата готовност да организирате тези срещи в кратък срок, както и усилията ви в координацията при провеждането им, демонстрираха страхотна гъвкавост и истинска всеотдайност на българската федерация. В съответствие с това, което казахме до тук, двубоите преминаха много добре и участващите отбори играха в съзвучие с духа на волейбола, въпреки първоначалните трудности и напрежение между националните федерации на Кипър и Косово. Българската федерация по волейбол изигра много важна роля в тези мачове, поддържайки връзка с CEV и двата участващи отбора, за да гарантира гладкото протичане на организацията и феърплея. Следователно ние сме искрено благодарни за вашата професионална съвместна работа и се надяваме, че другите две национални федерации ще припознаят вас, като пример, който да следват", пише в писмото на Александър Боричич.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS