В петък, 22-ри март, БФВ и НСА "Васил Левски" ще подпишат договор за сътрудничество. Това е първият договор от този род, от дълго време насам между спортна федерация и НСА.

Подписването на договора ще се състои в Спортната академия.

Двете страни обединяват усилията си и се съгласяват да си сътрудничат за:


  • За осъществяване на държавната политика за стимулиране на младите хора към активно спортуване и участие в занимания по волейбол като масов и достъпен спорт.

  • За създаване на условия за развитие на спорта волейбол за високи постижения и в частност на националните отбори на Република България.

  • При организиране провиждането на състезания и турнири, както и други дейности, свързани с волейбола.

  • За обучението на практиката на студентите на НСА по вид спорт - волейбол.

  • За повишаване квалификацията на треньорите по вид спорт - волейбол чрез семинари и курсове.

  • За усъвършенстване на учебните програми на МОМН по вид спорт - волейбол.

БФВ се задължава да осигури финансиране за осъществяване и реализиране на горните цели. НСА, от своя страна, се задължава да подпомага горните цели с целия си научен и преподавателски потенциал. Двете страни предоставят за ползване материалните си бази по условията, определени от техните управителни тела.

БФВ ще съдейства за осигуряване на условия за провеждане на учебно - тренировъчна и състезателна дейност, практиките на спортното усъвършенстване на студентите от специалност - вид спорт - волейбол. По искане на НСА, БФВ ще осигурява специалисти  в това число и чуждестранни за провеждане на научно-теоретични и практически семинари и курсове

НСА ще осигурява условия за провеждане на учебна, тренировъчна и състезателна дейност на студентите от специалност "Волейбол". Освен това ще подпомага обучението на елитни състезатели по индивидуален план, както и да организира курсове и семинари с треньори по волейбол по искане на БФВ. Националната спортна академия ще съдейства при организиране и провеждане на състезания и турнири, както и други дейности, свързани с волейбола, по искане на БФВ.