На свое първо заседание след преизбирането си Управителния съвет на Българската федерация по волейбол взе няколко решение. Едно от тях е, че отменя наказанието на Пирин Балканстрой и тимът от Разлог ще може да домакинства в своята зала. Припомняме, че в края на предишния сезон Апелативната комисия към БФВ потвърди наказанието на финалиста за лишаване от домакинство за два мача.

Било е възложено на Лицензионната комисия да разгледа залите и да оформи предписания, за да не се стига до съприкосновения и сблъсъци между волейболисти и публика.

Бе потвърдено, че БФВ ще поема съдийските такси в различните първенства.

Любопитно е, че на своето днешно заседание УС на БФВ е решило да инициира среща с Парламентарната комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта за направата на програма за бъдещата работа с детско-юношеските школи и различните волейболни въпроси. Припомняме, че именно шефът на въпросната комисия Огнян Стоичков имаше мащабна кореспонденция с ръководството на волейбола в продължение на повече от един месец. Стоичков искаше изслушване на Данчо Лазаров относно сигнали, получени в Парламента и Комисията по спорта, а след това му изпрати шест въпроса за обсъждане.

УС на БФВ по обед прие и новото си структуриране, като първи изпълнителен вицепрезидент на централата ще бъде Петър Кънев.