Теодор Салпаров, Николай Николов и Петър Христов ще бъдат основните трима отсъстващи на волейболния турнир Атаро клима от понеделник в зала Универсиада. В надпреварата, противопоставяща най-добрите осем клуба у нас, зрителите няма да могат да гледат играта им заради здравословните им проблеми. Спечелването на турнира обаче е цел на доста от съставите.

Шампионът ЦСКА, който в първото издание на този турнир миналата година стигна до трофея, ще бъде без Теодор Салпаров. Въпреки че вече тренира наравно с останалите си съотборници и няма болки след операцията на менискуса на 5 януари, националното либеро ще бъде съхранено и ще се чака пълното му възстановяване. Останалите червени играчи на линия и Александър Попов ще може да ги ползва в предстоящите седем мача в осем дни.

Николай Николов и Петър Христов ще отсъстват пък от състава на ЛукОйл Нефтохимик. Националният център вчера получи лекарска забрана да играе заради проблем между глезена и коляното отпред на крака. Диагоналът все още не е възстановен от операцията направена през септември на коляното. „Христов може да пропусне целия сезон. Не е започнал да тренира, а изпитва болки. В момента прави изометрия във фитнеса” каза пред Гонг наставникът на бургазлии Северин Димитров. Останалите играчи на тима, носител на Купата на България нямат проблеми и в неделя ще пътуват за София.

В тима на Пирин пък има играч, който е под въпрос за мачовете от турнира Атаро клима. Бившият център и сега диагонал Ивайло Филипов изпитва сериозни болки в рамото. В мача с Левски Сиконко той бе на обезболяващи инжекции, а вчера не игра при победата над Марек Юнион Ивкони. „Турнирът ще бъде изпитание за всички отбори” каза треньорът на тима от Разлог Мирослав Живков.

Първа купа за сезона пък е амбициран да вземе Левски Сиконко. Сините също така искат да запазят лидерското си място в Национална волейболна лига. Методи Ананиев и компания имат от началото на сезона седем победи и две загуби. „Всичко е нормално. Готвим се и чакаме тези седем мача. Всички волейболисти при нас са здрави. Безспорно амбицията ни е да спечелим турнира и за останем лидери в първенството” обяви старши треньорът Найден Найденов.

Реванш ще иска вицешампионът Марек Юнион Ивкони от Пирин още в понеделник в зала Универсиада. Дупничани паднаха с 0:3 гейма от състава от Разлог в последния кръг от шампионата и програмата им предоставя шанс за реванш още в първия мач в София. Виктор Карагьозов няма проблеми в състава.