Четирите тима, участници в ½-финалния плейоф от волейболната ни Супер лига запазват добрия тон 24 часа преди старта на решителната битка. От лагерите на ЦСКА, Левски Сиконко, Марек Юнион Ивкони и ЛукОйл Нефтохимик се въздържат от големи закани и словесни престрелки. „Всичко ще се реши на волейболното поле. Тимовете се достатъчно силни и класни. Най-важното е да се получат хубави и красиви мачове, а и съдийството да е на ниво” споделят от щабовете.

Вечното дерби ЦСКА – Левски Сиконко започва в18 часа утре в зала „Васил Симов”.

„Червените” са в бойна готовност, без здравословни проблеми. Лидерите от редовния сезон ще бъдат нахъсвани в първия мач лично от президента си Георги Георгиев, който да отложи бизнес ангажименти в чужбина и остава в София за двубоя утре. Благодетелят на ЦСКА потвърди, че премията за шампионска титла е 50000 лв, а за сребърните медали – 30000 лева. Георгиев определи като спекулации, търсене на напрежение и лъжливи новини, информации за финансова криза в тима. Наставникът Александър Попов по традиция се въздържа от прогнози и изказвания преди мач.

На лагер от днес в Драгалевци качи играчите си Мартин Стоев. Левски Сиконко също няма кадрови проблеми. „Всичките 12 момчета в групата са здрави” каза мениджърът на сините Валентин Помаков.

В Дупница вече са и шампионите от ЛукОйл Нефтохимик. Първите два ½-финални плейофни срещи те са гости, а след това приемат дупничани в Бургас. Иван Станев и компания обаче пак няма да може да играе в зала „Младост” край морето! Заради турнира по художествена гимнастика за приза „Жулиета Шишманова” ЛукОйл Нефтохимик ще домакинства на Марек Юнион Ивкони в баскетболната зала „Бойчо Брънзов”. Петър Христов вече няма проблем и се готви да играе на поста диагонал. Останалите в състава на Северин Димитров са на линия.

Марек Юнион Ивкони връща в редиците си таланта Цветан Соколов. 19-годишният играч не можа да играе за тима си на ¼-финалите, защото бе в Австрия с младежкия ни национален отбор. Стефан Стоянов също е напълно възстановен от контузията в ръката.

В ½-финалния плейоф се играе до 3 победи от 5 мача.