Двама водещи играчи ще отсъстват от тимовете на Левски Сиконко и ЛукОйл Нефтохимик на стартиращите утре два турнира от Националната волейболна лига.

Николай Николов не попадна в групата на носителите на Купата на България. Пред Гонг старши треньорът на бургазлии Северин Димитров заяви: „Вече сме в Дупница и сме с група от 11 играча. Ники остана в Бургас и няма да играе докато не свърши окончателното му лечение. Трябва да му бият още 5 инжекции. В Бургас се надявам да играе. Петър Христов вече тренира с топка и смятам да го включа в групата за турнира следващата седмица, а също така да разчитам на него на финалите и турнира за Купата на България. Марек Юнион Ивкони имат сега предимство, а ние пък ще имаме този аванс от 19 до 22-ри март”.

Финансовият благодетел на Левски Сиконко и президент на БФВ Данчо Лазаров пък е наредил Валентин Братоев да не играе на надпреварата в Разлог. „Вальо ще тренира с юношите докато ние имаме мачове в Разлог. Това е решение на г-н Лазаров. Методи Ананиев има още проблем с коляното, а Георги Братоев се възстановява. На местото на Вальо ще разчитам на Деян Нинов и Симеон Александров, като довечера ще реша кого да избера. Говорихме си с момчетата и те знаят вече може би, че нямаме право на грешка. Навлизаме във финалната важна фаза”, коментира наставникът на „сините” Найден Найденов пред Гонг. Телефонът на Валентин Братов днес е изключен.

В лагера на шампиона ЦСКА всичко е наред. „Червените” са в пълен състав и Александър Попов може да разчита на всичките си волейболисти.

Проблеми няма и при Милчо Миланов. Марек Юнион Ивкони са в пълен състав и дупничани са напълно здрави.

Разпределителят на Пирин Балканстрой Франсиско Сотелдо пък вече е добре и ще може да играе на домакинския турнир. Венецуелецът имаше висока температура, но от днес поднови тренировките на високи обороти. „След като Сотелдо се оправи, всички са на лице. Всичко е наред при нас”, сподели наставникът на състава от Разлог Мирослав Живков.

Програма на турнирите от Национална волейболна лига:

Група А в Дупница:

14 март - 17:00часа : ЦСКА – Монтана

19:00 часа: Марек Юнион Ивкони – ЛукОйл Нефтохимик

15март - 17:00 часа: ЛукОйл Нефтохимик – Монтана

19:00 часа: ЦСКА – Марек Юнион Ивкони

16 март – 17:00 часа: Марек Юнион Ивкони – Монтана

19:00 часа: ЦСКА - ЛукОйл Нефтохимик

Група Б в Разлог:

14 март – 17:00 часа: Пирин Балканстрой - Арда

19:00 часа: Левски Сиконко – Черно море

15 март -16:00 часа: Пирин Балканстрой - Левски Сиконко

18:00 часа: Арда - Черно море

16 март - 17:30 часа: Пирин Балканстрой - Черно море

19:30 часа: Левски Сиконко – Арда