Берое 2016 (Стара Загора) победи гостуващия Пирин с 3:0 (25:14, 25:17, 25:21) в среща от 18-ия кръг на мъжкото баскетболно първенство на България.

Домакините нямаха никакви проблеми в двубоя, в който доминираха изцяло. Така Берое 2016 подпечата мястото си на плейофите.Това е пета поредна победа за волейболистите на Мирослав Живков, които през този сезон показаха голямо израстване в представянето си.

Стефан Иванов беше най-резултатен за Берое с 19 точки, 10 точки добави Алексей Землянко. За Пирин се отличи Дейвид Кръстев с 16 точки.

Берое е на четвърто място в класирането с 12 победи и 6 загуби, а отборът от Разлог е с баланс 6-12. 

"Доста зле посрещахме, проблемът ни е там през целия сезон. Трябваше да натиснем със сервис, да посрещнем, да си изиграем ситуациите. Предстои ни среща с Монтана, в нашата зала и се надявам да дадем най-доброто от себе си", каза капитанът на Пирин Дейвид Кръстев.

“Очаквах да играем добре. Борихме се за победата. Пирин определено подобряваше играта си с всеки изминал мач. Подходихме много отговорно към този двубой. Имат много добър разпределител, много състезатели с опит, които не са за подценяваме. Затова играхме толкова силно първите два гейма. Малко загубихме концентрация в третия, но все пак успяхме с чиста победа. Поздравяваме момчетата, че направиха максимума. Ние си поставяме за цел всеки един мач да се опитваме да надгрждаме. Търсим израстване индивидуално и отборно. Не сме направили всичко, което можем. Има хора в отбора, които през годините са показали професионализъм. Най-опитните ни волейболисти тепърва могат да дават най-доброто. Пожелавам си да сме здрави. Нямаме много дълга скамейка, но имаме много млади хора, които искам да показват амбиция във всяка тренировка. Дано тези млади състезатели да успеят в бъдеще да имат спортни успехи е да видят това, което им се дава като информация отвън от нас.

Една пълна зала на националния празник винаги създава добра атмосфера", заяви старши треньорът на Берое Мирослав Живков.

 

БТА / Автор: Ива Кръстева