Заявилият евроучастие при дамите тим на Славия Жар Компютърс ще се изправи във втория кръг на Challenge Cup срещу Фабасофт Линц-Стег (Австрия).

Белите волейболистки, който спечелиха Купата на България и сребърните медали в шампионата са единствените ни представителки в Европа при дамите. Те ще срещнат австрийските си съпернички първо в София на 24 или 25 ноември, а ще гостуват в Линц на 1 или 2 декември.

„Целта ни е да обиграваме младите си волейболистки и да трупат опит извън родното първенство. Дано се представим добре при този своеобразен дебют с този състав в Challenge Cup”, сподели наставникът на Славия Мирослав Живков.

Схемата на турнира Challenge Cup:
- първи кръг – не се играе;
- втори кръг – 32 отбора играят на разменено гостуване, загубилият е елиминиран от турнира;
- трети кръг – 16-те отбора победители от ІІкръг срещат дошлите от третия кръг на CEV Cup (1/16-финали) нови 16 отбора. Мачовете са отново на разменено гостуване и победените отпадат;
- 1/8-финали – 16-те тима се разделят отново на двойки и играят два мача на разменено гостуване, загубилите отпадат;
- ¼-финали – 8-те състава пак се разделят на двойки и играят помежду си два мача – домакинство и гостуване, само победителят продължава;
- Финална четворка – четирите отбора спечелили ¼-финалите си се срещат във финалния турнир – на ½-финали, малък и голям финал.