Волейболистите на Черно море - БАСК ще се целят във влизане във финалната четворка на Балканката купа. В предварителната група възпитаниците на Юли Тупанков са домакини във Варна.

В първата среща домакините от Черно море БАСК играе срещу гръцкия тим АО Кифисиа. На 20 септември по същото време играят АО Кифисиа и румънският Стинта Експлорари.

Последният мач е на 21 септември от 17:30 часа между Стинта Експлорари и варненците. Входът в зала Конгресна е свободен. Варненци попаднаха в много благоприятна група, тъй като в нея се намира Експлорари, който е домакин на финалната четворка и по право се класира за нея.

Това означава, че „баските” трябва да се класират втори в своята група, за да си осигурят място на финалите в Байа Маре. Мачовете от финалната четворка стартират на 27 септември.

Президентът на Черно море БАСК Краси Илиев заяви, че няма да се привличат нови състезатели. Ще се разчита на състезателите от миналата година. Мирослав Градинаров е преотстъпен за една година в турски тим от Токат.

Шансовете на Владислав Александров да заиграе в руски тим са 50:50. Все още има неща, които да се доуточняват. Той ще играе със сигурност за варненци в Балканската купа. В отбора се завръща Борис Янков, който се подвизава в Румъния миналия сезона.

На него ще се разчита за разузнаване на Стинта Експлорари. Нищо не се знае за другия съперник в групата- АО Кифисиа, освен, че в него играят бразилец, украинец и сърбин.

„Черно море Баск все още не е готов на 100% за тази надпревара. Все пак родния ни шампионат стартира едва на 24 октомври. В ранен етап на подготовката сме. Трябва ни още време”, коментира наставникът Юли Тупанков.