Автобус на два етажа в английски стил и хандбална квалификация за Световно първенство изненадаха волейболистите ни по време на първата им тренировка в Скопие, предавасайтът на Федерацията. 

„Лъвовете“ са в столицата на Македония за втория турнир от Европейската лига, който стартира в четвъртък.

При излизането си от хотел „Континентал“ в късния следобед в сряда, играчите на треньора Мирослав Живков бяха посрещнати от червен двуетажен рейс, който бе ангажиран от домакините, за да ги закара до спортния комплекс „Борис Трайковски“. Интересното е, че такъв модел автобуси се използва и за градския транспорт, а специално за лятото, в Скопие обикалят същите превозни средства, но без покрив.
Тренировката на „трикольорите“ бе последна от програмата за деня и започна в 19:00 ч.б.в. (18:00 ч. местно време). Само два часа по-късно националният отбор по хандбал на Македония играеше срещу Чехия в решителна световна квалификация.

Поради тази причина волейболистите ни трябваше да ползват малка зала, която е на една врата разстояние от 7-хилядната „VIP Aрена“. Около 15 минути преди края на заниманието започна и така важният мач на домакините.

Трибуните бяха изпълнени до краен предел, а за радост на всички югозападните ни съседи биха с 34:27 и така се класираха за шампионата на планетата във Франция през следващата година. Македонците компенсираха загуба с 6 гола разлика в първия мач в Чехия. Веднага след двубоя организаторите имаха доста работа, за да преобразят игрището и да го превърнат във волейболно. Тази сутрин националите имат още една тренировка и първа възможност да изпробват тарафлексa във "VIP Арена".

В първия мач от втория турнир от Европейската лига България среща Дания. Двубоят е  днес от 18:00 ч.б.в. Два часа и половина по-късно Македония излиза срещу Албания.

След първата седмица македонците са лидер в тази Група А с 3 победи от 3 мача и актив от 8 точки. Втори са родните волейболисти с 5, колкото има и Дания. Скандинавците все още имат шанс да се класират за финалите от 1-и до 2-и юли в зала „Конгресна“ във Варна, а за целта се нуждаят от 3 задължителни успеха. Албания е на последното 4-о място с 0 точки и без спечелен гейм до момента.