Волейболните страсти се развихрят с пълна сила във финалната четворка на тазгодишната битка за волейболната титла при мъжете.

Полуфиналите ще бъдат изключително оспорвани, а синьо-червеното дерби ще бъде с особено голям заряд. Треньорът на Левски Сиконко Мартин Стоев ще трябва да докаже класата на петте национала в състава си, а опонентът му Сашо Попов е надъхан за златото този сезон след 10 годишна кариера като селекционер на червените. Въпросът в този двойка е чии нерви ще издържат?! Домакинското предимство е на страната на ЦСКА, но сините знаят кога и как трябва да покажат острите си зъби, както вече го сториха с амбициозния тим на Пирин Разлог.

Ако трябва да съдим от резултатите в редовния сезон, то със сигурност тимът на Сашо Попов показа по-качествена игра и не случайно завърши като лидер. Левски обаче ще заложи и на тактическа хитрина, която може да се окаже решаваща за крайния изход. Треньорът Стоев знае как да измами дори най-големите светила на волейболното поприще и вероятно замисля някакъв ход срещу вечния враг в родния шампионат. Дали обаче ще успее тактиката му, ще видим от предстоящите интригуващи мачове.

Дано само нервите бъдат овладени, защото до излишни ексцесии не бива да се стига. Да победи по-добрият, независимо с какъв цвят на фланелката! Важно е да тържествува качественият и атрактивен волейбол.

Със сигурност напрежение ще има, може би с една идея по-малко, и в другия полуфинал между ЛукОйл Нефтохимик и Марек Дупница. Дали шампионите от Бургас са готови за защита на златото или дупничани ще триумфират в тази двойка, е също трудно за прогнозиране. Един срещу друг двама опитни и доказали се вече треньори съответно Северин Димитров и Виктор Карагьозов. И този дуел на селекционерите ще бъде наслада за волейболните фенове, два качествени състава ще покажат мъжка игра на терена.

Проблемът е, че родните рефери създадоха доста ненужно напрежение преди плейофите и малко вероятно е да успеят да удържат страстите във финалната четворка. Да отсъждаш безпристрастно е почти невъзможно за тях, но елементарните грешки понякога направо побъркват треньори и волейболисти. Сега обаче съдиите ще трябва да се стегнат и поне да се постараят за феърплей…Ако искаме цивилизовано първенство и достоен финал - това е начинът или скоро пробив в Европа на български клуб няма да видим.