Старши треньорът на женския волейболен тим на ЦСКА Атанас Петров бе изключително радостен от спечелената титла на „червените” в родния шампионат. ЦСКА си осигури трофея с драматична победа над Марица Пловдив с 3:2 гейма, която бе 21-ва през шампионата от изиграни толкова срещи.

„Постигнахме целта си. По-важното обаче е, че я постигнахме по категоричен начин. През този сезон ЦСКА поставя рекорди. Гонихме чиста победа, но момичетата от Марица играха страхотно днес. Стана красив мач и мисля, че победата с 3:2 гейма е по-сладка”, коментира Петров.

„В отбора на ЦСКА има шест състезателки, които са четвърти в света за своята възраст. Това са момичета, които в следващите десет години ще са най-добрите в света. Разбира се в първенството на България не можем да гоним нивото от големите първенства, но пак казвам нашият отбор играе много добре и това е плод на страхотните състезателки, които притежаваме. Надявам се да си намерят силни клубове и да представят добре България с националните ни отбори”, допълни специалистът.

„ЦСКА винаги е давал път на младите, но аз искам да запазим този отбор играем е европейските турнири. Да ни види Европа, че имаме добър клубен волейбол в България”, каза още Атанас Петров.