Отборът на Арда (Кърджали) победи като гост Раковски 1964 (Севлиево) с 3:0 (25:17, 25:22, 25:20), в мач от първия кръг на Купата на България при мъжете, игран в севлиевската зала Дан Колов, пише bgvolleyball.com.

С този успех волейболистите от Кърджали станаха последния тим от всички стартирали в надпреварата, който продължава във втората фаза. В този етап се включват и останалите отбори от Елита, а двойките ще бъдат изтеглени след нов жребий.

Близо 600 местни запалянковци изпълниха залата в Севлиево за да подкрепят своите, които са новаци във Висшата лига в двубоя със съперника, подвизаващ се в първата ни група Суперлигата на България.

Победата на Арда бе очаквана, но тя не дойде лесно за гостите. Окрилени от голямата подкрепа севлиевци оказаха добър отпор на гостите, като не ги оставяха спокойни до края на мача. Особено сърцатата им игра пролича във втората част, когато те стопиха пасив от 6 точки и от 16:21 доведоха резултата до 22:23. В крайна сметка в решителния момент гостите не се огънаха под тази атака, като показаха класа и затвориха гейма.

В третата част домакините изоставаха с 11:20, но не се отказаха и отново щурмуваха съперника. Използвайки отпускането на гостите те доведоха играта до 20:23, но в крайна сметка усилията им не стигнаха за нещо повече. Волейболистите на Арда затвориха гейма, а с това и мача с чиста победа.