Волейболният тим на ЦСКА има ново попълнение от часове, научи Гонг. Става дума за американски посрещач, който вече проведе първа тренировка с червените тази сутрин и ще участва на контролата с Пирин от 17:30 часа в зала "Васил Симов".

Заради участието си в Шампионската лига армейците привличат новия играч, който тези дни ще трябва да се хареса на наставника Александър Попов.

Остин Рестър е американски посрещач. До сега никога не е играл в Европа, а в зала се е подвизавал в родината си и Пуерто Рико. Остин е учил в университета на Хавай. Преди дни той стана шампион на Америка по плажен волейбол. На последното откритото първенство на САЩ от в двойка с Албърт Хенман. В кариерата си е имал и много турнири, на които е бил двойка с олимпийския шампион от Пекин Брук Билингс.

Остин е в Топ 50 на плажните волейболисти на Америка. Роден е на 31 март 1982 година в Грейпвин, живее в Манхатън Бийч. Завършил е реномирания Технически университет на Тексас, където се е занимавал още с футбол и баскетбол, след което се насочва към волейбола. От пясъчния корт е спечелил около 30 197 долара.

Любопитното е, че само шест месеца, след като решава да се прехвърли към волейбола, Рестър вече е титуляр в тима на Университета на Хавай – номер едно в страната. Между тренировките в залата, Остин се влюбва в плажната версия на спорта и поема по този път, след като завършва обучението си на острова. Следва нов престой в Тексас Тек, където през 2005 година взима диплома за бакалавър по журналистика.