Националният посрещач Тодор Алексиев продължава победния си ход не само в турското първенство, но и в Европа. Снощи той, с тима си Истанбул ББ взе категоричен успех при гостуването си в Словения на Камник.

Алексиев и компания за втори път биха с 3:0 (25:12, 25:15, 25:22). Българинът завърши с 15 точки и 71% посрещане пред 600 зрители, като по този начин прескочи втората фаза на евротурнира за купата на претендентите.

Довечера българският Габрово също ще търси класиране в следващата фаза. Играчите на Любомир Герасимов гостуват в Чехия на Дукла Либерец. Срещата е от 19:00 часа българско време, а в първия мач българите победиха с 3:1 гейма. Ако Габрово отстъпи в реванша, ще се играе златен гейм.

Тази вечер във волейболните евротурнири отново има сериозно българско участие. От 19:30 ЦСКА приема при закрити врати френския Кан в първи домакински мач от Шампионската лига. Новият ни национален селекционер Радостин Стойчев гостува с Тренто в Полша на СКРА Белхатов. Кунео с Владимир Николов пък приема Раднички Крагуевац. В надпреварата за Купата на CEV Пламен Константинов със своя Зираатбанк Анкара се нуждае от домакински успех над Макаби Тел Авив, за да се класира на 1/8-финал. Същото нещо ще годи и вече бившият ни национален селекционер Силвано Пранди, който е гост с Модена на Младост Загреб.