Българският първенец Хебър (Пазарджик) се изправя срещу гръцкия Олимпиакос (Пирея) в първи сблъсък между двата тима от трети квалификационен кръг на Шампионската лига.

Двубоят е тази вечер от 19:00 ч. в спортна зала “Васил Левски” и ще бъде предаван пряко по MAX Sport 2.

Един от основните играчи и лидери в тима Тодор Алексиев говори преди мача за годините си, прекарани в шампиона на Гърция и за амбициите му с Хебър през настоящия сезон. „Както ние се целим в групите на Шампионската лига, така и Олимпиакос има същото желание. Двубоите с тях няма да са лесни. За мен лично не трябва да се мисли сега за влизането в груповата фаза, а за конкретния противник, в случая Олимпиакос и как ще успеем да го победим“, започна той.

„Съперникът е променен значително, от времето, когато бях там. Има добри чужденци, които могат да предложат много, но не е същото, както когато бяхме ние, защото тогава играчите бяха по-именити. Пазя страхотни спомени от престоя ми в Олимпиакос. Да бъда в този клуб за мен бе една сбъдната мечта и ще го помня да края на живота си. Един от най-ярките спомени, бе че спечелихме титлата след три годишно отсъствие и без загуба, нито в редовния сезон, нито в плейофите Това е рекорд, който също ще остане в историята“.

„Постоянството в играта ни се постига с тренировки и време. Не може един чисто нов отбор да се представя, като състав, който е играл две-три години заедно. С времето ще се изчистят доста неща и стиковката ще се подобри. Атмосферата в момента в Хебър е спокойна, защото побеждаваме, но липсата на Камило Плачи винаги ще се отразява. Моите лични амбиции са да продължаваме да печелим с Хебър. Ако влезем в групите на Шампионската лига, това ще е един огромен успех не само за клуба, но и за град Пазарджик и за цялата общественост“, завърши Алексиев.