"Трябва да се помогне на ЦСКА, защото тимът е фундамент в спортната история на България", сподели в пламенна реч наставникът на мъжкия волейболен тим на "червените" Александър Попов.

Спортните клубове на "армейците" поискаха днес оставката на министър Петър Стойчев, който иска те да напуснат базите на 4-и километър, защото не са участвали в търга за отдаването им под наем. ЦСКА пък контрираха, че са имали обещание от предишния министър Свилен Нейков да използват базите безплатно.

Волейболният тим на "червените" има подписан договор със спорното министерство и е в по-добро положение от останалите състави, но Попов разкри, че не са си плащали тока от една година и също чака сподели съдбата на другите клубове.

"На ЦСКА трябва да се помогне, защото тимът заедно с Левски, Славия и още няколко други отбора е фундамент от спортната история на България. Без лице българският спорт отива по дяволите", сподели Попов.

След това той даде пример със спортния тим в Чехия Дукла, който сам по себе си има 3 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал от Игрите в Лондон.

"Чехия е на 19-о място по медали, ние сме 63-и. А само Дукла е на 27-о място по медали. Тя получава 8 милиона евро от военното министерство. А ние се радваме, че министър Аню Ангелов ни пуска да си празнуваме спортния празник", добави той.

Стана ясно, че роми са откраднали и 20 метра кабел от базата на 4-и километър, но от колоездачния отбор са го забелязали и изгонили. /БГНЕС