Старши треньорът на новия шампион на България по волейбол Александър Попов бе развълнуван, но спокоен след успеха на „червените” тази вечер в Бургас над Лукойл Нефтохимик.

„Виждате, че даже съм прекалено спокоен. Сигурно ще трябва да се борим и с други психологически качества в следващите дни, защото тази титла е чакана много дълго време. Дълго е работено за нея. Пътят беше много трънлив през последните години. От 1995 година какви ли не ситуации се случиха в клуба, какви ли не ситуации се случиха във волейбола. И бяхме ощетявани, и бяхме хулени. Дълъг път извървяхме до тази титла. Сигурно сега сме по-улегнали. Не мога да си дам сметка за собственото държание, дали съм се променил, но това не е най-важното”, сподели Сашо Попов пред Гонг.

„Всеки отбор е бил в различна ситуация. Специално нашият отбор спечели тази титла през много големи перипетии, с много стискане на зъби, с много инат. Най-хубавото е, че дори критиците ще признаят, че успяхме по моя начин, по нашия начин. Не допуснахме компромиси с принципите си. Не сме на Оскарите да благодарим на всички, но аз съм благодарен най-вече на семейството си, на спонсорите, които ни вдъхнаха увереност, че може да направим силен отбор, на старите и младите играчи”, каза още наставникът на „червените” волейболисти.