50 календарни дни националът Владимир Николов и новият ни селекционер Силвано Пранди не са усетили вкуса на загубата в Италия. Кунео снощи записа девета поредна победа в Серия А1, като от началото на годината са допуснали само един загубен гейм.

В мач от четвъртия кръг на втория полусезон на Апенините, Кунео би като гост Христо Златанов и Копра Пиаченца с 3:0 гейма (25:23, 25:23, 26:24) и излезе на второ място в класирането, като измести Лубе Банка Мачерата. Владо и компания се изравни с Матей Казийски с Тренто по брой спечелени срещи този сезон – 13 победи и 4 поражения.

Николов снощи постигна 12 точки (2 аса, 38% атака), а от другата страна на мрежата Христо Златанов се отчете с 19.

В другото, но неосъществено българско дерби на Ботуша лидерът Тренто на Радостин Стойчев взе чиста победа от новака в елита Вибо Валентиа на Венци Симеонов – 3:0 гейма (25:22, 25:21, 25:18). Леандро Невес Висото бе определен за най-полезен играч, Матей Казийски направи 8 точки, а Краси Стефанов не влезе в игра. За Вибо синът на Каспар Симеонов не бе в групата, защото има проблеми с прасеца.

Тренто остава №1 в класирането в Серия А1 с 40 точки, с две повече от втория Кунео, четвърти е Копра Пиаченца, а Валентиа е 11-ти.