11 нови играчи бяха картотекирани в Българската федерация по волейбол в шестте ни елитни тима. Те ще имат право да играят до финала на Национална волейболна лига и турнира между шестте най-добри от утре в зала Универсиада.

Националите Тодор Алексиев и Методи Ананиев вече са картотекирани в състава на Левски Сиконко. Волейболистите се завръщат при сините след няколко месеца в Италия. Алексиев, който от декември третира с тима на Мартин Стоев, от утре отново ще бъде в игра. Ананиев обаче трябва да почака, тъй като до края на месеца ще продължи да се лекува в Париж. Мечката всеки ден прави процедури в столицата на Франция.

Шампионите от ЛукОйл Нефтохимик остават бе нови имена, след като разчитаха на привличането на канадеца Кардинал, но той в последния момент подписал с испанци. Влагайки усилията си около него, бургазлии не гледаха други играчи и останаха без алтернатива.

Лидерът от редовния сезон Марек Юнион Ивкони вписа отново в редиците си либерото Атанас Митрев. С неговия трансфер дупничани внасят енергия и атмосфера на полето.

Любопитен е фактът, че националният треньор на България по плажен волейбол, бивш наставник и мениджър на женския шампион Енерджи Евгени Петков ще играе за Черно море. След дълги години само по плажовете, той отново облича екипа и влиза в залата.

Варненци картотекираха и двама млади играчи от школата Калоян Кънев и Вангел Велинов.

От ЦСКА прецениха, че имат отличен екип, нови играчи по постовете не са им необходими и вписаха в състава само двама юноши, които да трупат опит.

Инкасиралият пет загуби в редовния сезон Пирин (Разлог) пък вля свежи сили с взимането на супер-реализатора Минчо Минчев и Атанас Митев от Марек, Валентин Димов от Арда. Трите нови играчи в Разлог бяха посрещнати подобаващо снощи от местния фенклуб на волейболния тим с подаръци.