Руската тенисистка Мария Шарапова обяви, че сватбата й със словенския баскетболист Саша Вуячич е насрочена за 10-и ноември в Истанбул. Шарапова е направила това изявление за вестник Ивнинг Стандарт и е уточнила, че церемонията ще бъде в тесен кръг и достатъчно скромна.

Шарапова и Вуячич обявиха намерението си да се оженят още през октомври 2010-а година, като първоначалните им планове бяха за това лято. Ангажиментите на Маша в турнирите от Големия шлем, както и предстоящите Олимпийски игри, станаха причина събитието да бъде отложено за есента.

„Гледах по телевизията сватбата на принц Уилямс и Кейт Мидълтън и тогава си помислих, че тяхното тържество е грандиозно. Милиони хора по целия свят станаха свидетели на сватбата на тази двойка. Хареса ми доста роклята на Кейт. Но не съм наблюдавала церемонията, за да открадна нещо за моето тържество, добави Шарапова по повода.

Миналата седмица Шарапова изненадващо приключи участието си на Уимбълдън, като на осминафинала беше спряна от германката Забине Лизицки. Рускинята, която преди този турнир от Големия шлем беше на 1-о място в женската ранглиста, получи доверието на Олимпийския комитет на Русия и ще носи знамето на страната си на откриването на Игрите в Лондон./БTA