Шампионката от 2010 година и финалистка през миналата година Франческа Скиавоне (Италия) отпадна в третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

Поставената под номер 14 Скиавоне загуби от Варвара Лепченко (САЩ) с 6:3, 3:6, 6:8 след малко повече от три часа игра. Така родената в Ташкент (Узбекистан) Лепченко, която е 63-а в класацията на УТА, постигна най-добро класиране в кариерата си в турнир от Големия шлем.

Италианката започна силно и набързо дръпна с 4:1, което се оказа достатъчно за успеха в първия сет. 26-годишната Лепченко спаси осем възможности за пробив на съперничката си във втората част. Тя успя да вземе подаването на Скиавоне в осмия гейм, след което затвори сета на собствен сервис.

Американката продължи да играе по-добре и в решаващата трета част. Тя сервираше за мача при 5:4, но се провали. Скиавоне отново загуби подаването си за 6:7, а в следващия гейм допусна обрат от 40:15 и Лепченко триумфира.

Следващата съперничка на американката ще бъде шампионката от Уимбълдън Петра Квитова (Чехия). Поставената под номер 4 Квитова победи Нина Братчикова (Русия) с 6:2, 4:6, 6:1.

Чехкинята, която търси първа титла за годината, наниза 29 печеливши удара и изравни най-доброто си постижение на Ролан Гарос от миналия сезон.