Легендата на световния тенис Пийт Сампрас победи германеца Томи Хаас с 6-4, 6-2 в демонстративна среща, която отбеляза откриването на турнира в Сан Хосе (Калифорния).

Първоначално американецът Сампрас трябваше да се изправи срещу Марат Сафин, но руснакът получи контузия и обяви, че няма да участва в надпреварата в Сан Хосе. Първият сет между Пийт Сампрас и Томи Хаас вървеше доста оспорвано гейм за гейм, преди американецът да достигне до пробив в седмия гейм, което му помогна и да спечели тази първа част с 6-4. Носителят на 14 титли от "Големия шлем" спечели още по-лесно втория сет, след като проби на два пъти своя опонент.

Томи Хаас съшо имаше възможност за пробив, но Пийт Сампрас спаси подаването си, за да спечели с 6-2 във втория сет и така да триумфира с победата в този демонстративен мач. Сампрас ще изиграе още един демонстративен мач, но този път срещу настоящия лидер в световната ранглиста на АTP (Асоциация на професионалните тенисисти) Роджър Федерер. Срещата между легендарния американски тенисист Сампрас ще се състои на 10 март в зала "Медисън Скуер Гардън” в Ню Йорк. Двамата ще изиграят четвърти поред демонстративен мач по между си. Засега Федерер води с 2:1 победи.