Ракета номер едно в мъжкия тенис Роджър Федерер се оказа истински поклонник на високите скорости, но само ако стои далеч от пистите. В навечерието на турнира в Ещорил, швейцарецът посети неделния етап на Moto GP, който се проведе в същия град. На пистата той се срещна със седемкратният световен шампион в кралския клас Валентино Роси, който зае трето място в надпреварата за Гран при на Португалия.

„Това е страхотен опит, много се забавлявах от видяното. Хареса ми самото състезание, както и срещата с Роси. Щастлив съм, че станах тенисист, а не мотоциклетист. Този спорт е много опасен за мен”, заяви с известна доза хумор Роджър Федерер.

Половинката на швейцареца - Мирослава Вавринец, бе неотлъчно до него. Бившата тенисистка има основателна причина да не се отделя от Роджър – Мирка е бременна и носи бебето на звездата в световния тенис.

Роджър и Мирка все още нямат сключен граждански брак, но това не им пречи да плануват съвместното си бъдеще. Двамата са се запознали преди около осем години, по време на Олимпиадата в Сидни’2000. От този момент двамата са неразделни.