На официална церемония Интерактив тенис раздаде годишните си награди на отличилите се през годината. Голямата звезда на вечерта бе Светослав Стоичков, който успя събере две отличия. На тържествената гала вечер, в която се раздадоха призовете ITL Awards 2022,  шампионът от „Финалния Мастърс“ на лигата, зае първото място в ранглистата на ИТЛ с 2900 точки, следван от Марк Хаджижеков с 2440 точки и Ивайло Боджаков с 2075 точки. Новият No.1 си тръгна освен с купи и награди, и с рекламен договор с един от основните партньори на лигата.

По време на церемонията бяха отличени най-запомнящите се и положителни тенисисти през 2022 година, а в нея участваха доста сегашни и минали звезди на лигата. След гласоподаване между членовете на Интерактив Тенис за „Любимец на публиката“ бе избран Стоичков, който без своите поддръжници едва ли щеше да успее да реализира своите победи.

Призът „Завръщане на годината“ бе за спортния журналист Петьо Борисов, който след близо 7 години отсъствие, успя да запише невероятен сезон, по време, на който спечели един турнир от сериите 500 и записа второ място във Финалния Мастърс. За „Новобранец на годината“ членовете избраха представянето на Маша Виунова, която записа 15 победи и 5 загуби и се класира в топ 20 в нейния пръв сезон.  За „Спортсмен на годината“ публиката избра Саркис Харалампиев.

Интерактив тенис раздаде награди в още няколко категории, за да насърчи играчите, които играят редовно и със сърце. Приза „Най-активен състезател“ , за втора поредна година печели Александър Станков, който записа уникалните 34 турнира за една календарна година. „Weekend Tour Family“ тази година отиде за прекрасната двойка Саркис Харалампиев и Йоана Георгиева.

Титлата „Най-прогресиращ играч“ отново отиде в носителя й за миналата година - Мартин Дамянов. Той не спря с прогреса си, като през сезона успя да запише и своята първа титла в турнир от категория 500. Това постижение е уникално на фона, на това, че започва да играе тенис в средата на 2019та.

ИТЛ отличи и две дами за „Цялостен принос в развитието на ИТЛ“. Това бяха съдия Елена Андонова, която показа истински професионализъм във всички двубои, които е ръководила и Теодора Алексиева, която се грижи за развитието на лигата.

На тържеството в MG Caffe & Bar Мениджърът на Интерактив тенис Ивайло Цанков благодари на всички, любители на тениса:
„Искам да благодаря на всички взели участие през сезона. Това бе страхотна година за Интерактив Тенис. Освен, че годината беше изключително вълнуваща до последната среща, нивото на игра на участниците никога не е било толкова високо. Това е така именно благодарение на всеки от вас, които участвате в турнирите и не спирате да развивате своите тенис умения! Нямаше как да се получат толкова интересни двубои, ако не бяхте вие и стремежа ви към успех и победи на корта. През тази година успяхме да върнем в играта десетки бивши състезатели, които отново да вкусят от тръпката да се състезават. В същото време продължихме мисията си за популяризиране на тенис турнирите като начин любителите на тениса да преоткрият този спорт, също така успяхме да запалим нови 85 състезатели да запишат своето първо участие на турнир. Ще продължим да развиваме мисията си, организирайки турнири за начинаещи, защото те са важна част от нашата визия за следващата година. На последно място искам да благодаря и на всички наши домакини в цялата страна, както и на партньорите, които направиха много за този спорт.

ITL Tennis Awards се връчват от 2015 година, като церемонията е единствената профилирана към тениса в страната ни. ИТЛ има за цел да превърне това събитие в най-популярното и престижно в сферата на тениса в България. Целта на наградите е да отличават най-добрите през годината, както и свързаните с тениса клубове и организации.