Рафаел Надал и Анди Мъри ще играят един срещу друг на полуфиналите на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Номер 1 в света Надал надигра с 6:3, 6:3, 5:7, 6:4 американеца Марди Фиш, докато Мъри победи с 6:3, 6:4, 6:4 испанеца Фелисиано Лопес.

Миналогодишният шампион Рафа Надал има 31 победи и само 2 загуби на Уимбълдън в последните пет издания на турнира, в които е участвал. Пораженията са на финалите през 2006 и 2007 година. В мача от четвъртия кръг срещу Хуан Мартин дел Потро испанецът нарани крака си, но това не му попречи да спечели и днес. Надал отново демонстрира силния си начален удар и не остави никакви шансове за поставения под номер 10 Марди Фиш. Рафаел Надал ще се опита да спечели трета титла на Уимбълдън и общо 11-а от турнири от Големия шлем.

Анди Мъри пък надигра очаквано Фелсиано Лопес, като победата му не бе поставена под съмнение в нито един момент от двубоя. Британецът контролираше развоя на събитията по време на цялата среща и непоставеният испанец не можа да се противопостави успешно на любимеца на местната публика. Това е трети пореден полуфинал за Анди Мъри на Уимбълдън.

В другия полуфинален двубой един срещу друг ще играят Новак Джокович (Сърбия) и Жо-Вилфрид Цонга (Франция).