Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще играе срещу испанката Силвия Солер-Еспиноса на четвъртфиналите на турнира Алианц Къп в София с награден фонд 100000 долара.

21-годишната Пиронкова, която е 59-а в света в момента, е поставена под номер две в надпреварата на червените кортове на ТК Левски в Борисовата градина.

Пловдивчанката се справи без проблеми с французойката Емили Лоа в мач от втория кръг с 6:3, 6:1 и си осигури 18 точки за световната ранглиста и 2480 долара от наградния фонд.

20-годишната Силвия Солер-Еспиноса е 202-а в света в момента. Тя има една титла в кариерата си от турнир на ITF в Белура-Синтра (Португалия) през миналата година и е заработила общо 49 893 долара от наградни фондове. Двете не си играли помежду си досега.

Пиронкова остана единствената българка в турнира, след като Сесил Каратанчева и участващата с уайлд кард Елица Костова отпаднаха във втория кръг. Каратанчева загуби с 1:6, 5:7 от третата в схемата чехкиня Петра Квитова, а Костова падна с 1:6, 6:7 от поставената под номер осем Северин Бремон от Франция. Двете българки напуснаха надпреварата с по 1488 долара и по 9 точки за световната ранглиста.