Александър Зверев оформи впечатляващ полуфинал на Мастърса в Синсинати срещу Синер след епичен сблъсък с местната звезда Бен Шелтън. В мач, който продължи 2 часа и 32 минути, световният номер 4 показа своята класа и умение за обрат, за да се наложи с крайното 3:6, 7:6(5), 7:5.

Първият сет се превърна в истински рецитал от страна на Бен Шелтън, който демонстрира страхотна форма на сервиса си. Американецът регистрира 7 аса и вкара 88 процента от първите си подавания в игра. Освен това, Шелтън реализира 11 уинъра срещу само една непредизвикана грешка, което постави Зверев под сериозен натиск. Силната игра на Шелтън доведе до пробив в осмия гейм и той завърши първия сет с 6:3.

Въпреки трудностите в началото, Зверев не се предаде и започна да показва по-добра игра във втория сет. Силите на двамата тенисисти се изравниха, като Зверев дори започна да превъзхожда Шелтън в разиграванията от дъното на корта. След няколко опити за пробив и спасяване на брейкболи, вторият сет завърши с тайбрек. Там Зверев показа своята увереност и игра стратегически, за да спечели тайбрека с 7:6 и да изравни общия резултат.

Решителният третий сет започна с много напрежение и ранни спасени брейкболи от двамата състезатели. Шелтън стигна до критичен момент в седмия гейм, когато беше догонващ с 15:40, но Зверев демонстрира страхотна устойчивост и стратегическо игране близо до мрежата. Германецът поведе с 4:3 и успя да запази концентрацията си, когато Шелтън се приближи до победата при 5:4. Единственият пробив за Зверев дойде в перфектния момент в 12-ия гейм, осигурявайки му победата с 7:5 и записвайки своята рекордна 52-ра победа за сезона.