Стан Вавринка спечели с 6:2 втория сет в мача си срещу Мартин Клижан.

Трикратният шампион от Големия шлем не позволи случилото се в първата част да повлияе на концентрацията му и започна втория сет по най-добрия начин – гейм на 0. След хубав минаващ от форхенд пък швейцарецът получи и два шанса за пробив при 15:40 в следващия гейм.

Клижан успя да отрази опасността, а на свой ред след това достигна до два брейкбола. И световният №15 обаче демонстрира здрави нерви, за да вземе подаването си. А само малко след това Вавринка получи три поредни шанса за така важен пробив след хубаво излизане на мрежата за 0:40. Клижан спаси два с хубав сервис, но великолепен ретур на Стан при третата донесе пробива, затвърден след гейм на 30.

№147 в настоящата ранглиста срещна много трудности и да спре серията на своя съперник като трябваше да мине през четири равенства преди все пак да го направи за 2:4.

Вавринка обаче вече се чувстваше много по-комфортно на корта, взе подаването си на 0, а след няколко хубави ретура и грешки на Клижан стигна до два сетбола на неговото подаване. Първият бе отразен, но при втория красив бекхенд по късия диагонал от ракетата на швейцареца изпрати мача в трети сет.