Васко Младенов е една от най-интересните личности сред българските топ тенисисти. Той получи шанс да се покаже пред широката родна тенис публика на DIEMA XTRA Sofia Open, тъй като заедно с Димитър Кузманов получи уайлд-кард за основната схема при двойките.

"Наистина усещането е прекрасно и хората понякога говорят в такива ситуации, че има напрежение. В моя случай не, аз обожавам да играя пред такава публика, особено у дома, когато хората те подкрепят", сподели Васко пред DIEMA SPORT.

Именно при двойките са и големите му успехи по този момент - над 10 титли на ниво Фючърс.

"Не мисля, че на сингъл съм по някакъв начин по-слаб и по-пренебрегнат, просто при сингъла е много важно да играеш много турнири по време на годината, което опира до финансови възможности и бюджета. Тенисът е от тези спортове, където всичко си даваш сам и ако не се намери спонсор, нещата стават доста трудни. С 10 турнира на година няма как да прогрсираш в световната ранглиста."

Интересен факт е, че треньор на Младенов е бил неговият дядо. "Това е нож с две остриета, не винаги е добре да имаш член от семейството ти, който да е треньор, но зависи от човека, дядо ми винаги е бил коректен и спосоен по отношение на мен. Той постави начало на кариерата ми, за което съм му безумно благодарен. Все още си говорим доста често за тенис, посещава мои тренировки. Но пък много хора са намразили тениса благодарение на родителите си, които са им давали твърде много напрежение в детските години."

Но Васко има и друга страст извън тениса - музиката, която превръща и в своя кариера.

"Мисля, че съм споделял. Още от 15-16-годишна възраст, имах контузия, не играх няколко месеца, по това време на върха на вълната беще хип хоп музиката, беше ми интересно, започнах да пиша текстове, в Щатите взех няколко класа музика, в които се научих малко да композирам и да записвам всичко на компютър, С много повторения, страст за растеж, нещата се получават, скоро ще има нови парчета."

"Трябват ти няколко часа да си излееш душата някъде другаде, иначе може да си изгубиш главата, да се побъркаш, аз съм верен на музиката, за мен това е начин на медитация."

Васко има и една много любопитна песен - "Кушка и Трайче", посветена на бившите ни национали Илия Кушев и Ивайло Трайков.

"Кушка и Трайче" е легендарна песен. Полушеговита, възхваляваща българските тенис легенди. Защо? Защото в последно време не достатъчно време се обръща на останалите български тенисисти, това ми беше целта. Да разкажа за достойни хора, направили много за българския тенис, но за които хората не знаят."

"Искам да благодаря на Българската тенис федерация за възможността да представям България, горд съм че го направих. Искам да благодаря на треньора си Мирослав Гергов, също и на Левар Харпър Грифитс, с него работим от около година и половина. Доста работа положихме да се върна в големия тур, особено след контузията и операцията, която претърпях, Гордея се с отбора ми и вярвам, е това е само началото", завърши Младенов.