На 33 години, Симоне Болели е един от най-успешните италиански тенисисти през последните години. Шампион от Аустрелиън Оупън на двойки през 2015-а заедно с Фабио Фонини, той е един от участниците в тазгодишния София Оупън. В столицата ни пристигна директно от Индия и заедно с Андреас Сепи елиминираха в първия кръг поставените под №2 Доминик Инглот и Франко Шкугор след 6:1, 1:6 и 11:9.

„Пристигнахме в София в неделя вечерта, след участието ни за „Купа Дейвис“ в Индия. За първи път съм в този град и трябва да кажа, че турнирът е много добър. Чувстваме се отлично, организацията е на супер ниво. Удоволствие е да играеш тенис в София“, сподели Болели.

„Стартирахме отлично на двойки, след като надиграхме поставените под №2. Беше оспорван двубой и в крайна сметка всичко се реши след драматичен тайбрек, с минимална разлика. Успяхме да запазим концентрация, след като допуснахме 1:6 във втория сет. Това можеше да ни изиграе лоша шега, но успяхме да се отърсим и сега се надявам да продължаваме още по-напред в турнира“, добави италианският тенисист.

„Последният път, когато играхме заедно с Андреас Сепи спечелихме турнира в Дубай през 2015-а година. Но не сме играли много често заедно. Когато ни се отдаде възможност, се възползваме. Той е прекрасен играч и голям приятел. Съотборници сме в националния отбор на Италия от много години. Познаваме се добре и въпреки че не успяваме да играем по-често заедно, се справяме доста прилично“, продължи той.

„Като малък между моя дом и училището ми имаше школа по тенис и след училище прекарвах по час-час и половина на кортовете. Така всичко започна малко случайно. Хареса ми, видях, че съм добър. Когато станах на 14-15 години, реших да се захвана сериозно с този спорт“.

„Целта ни в София е да спечелим турнира. Надяваме се. Мачовете са изключително отворени. Всичко е възможно".

„Едно от най-важните неща е да имаш добра сработка с партньора ти. Да го познаваш добре не само на корта, но и извън него. По принцип аз играя на двойки с играчи, които познавам добре и с които се чувствам добре и извън корта. Андреас го познавам от 12-годишен, така че с него всичко е перфектно“, каза още Симоне Болели.

Sofia Open ще продължи до 10 февруари. Мачовете може да гледате по каналите от пакета DIEMA XTRA и на PLAY DIEMA XTRA. Всичко може да следите и в специалната секция на Gong.bg, посветена на надпреварата. 

Бъдещето на Родния тенис: Пьорт Нестеров