В Сърбия посочиха възможната причина за скандала с Новак Джокович в Австралия и задържането му в Мелбърн с отказ за влизане в страната.

Според сръбския в. Blic това е публикацията със снимката, която самият тенисист пусна в социалните си мрежи, с уверението, че пътува за Австралия с полученото медицинско освобождаване от изискването за ваксинация.

Blic смята, че грешката на Джокович е била да обяви чрез социалните мрежи, че ще лети за Австралия, докато останалите тенисисти с медицинско освобождаване не го направиха.

Gulliver/GettyImages
17 снимки

„Това предизвика политическа буря в Австралия, която доведе до политическо решение за депортиране, за да се запазят партийните интереси преди изборите“, изтъква изданието.

От Blic посочват още, че докато Джокович лети за Австралия, „австралийските медии започнаха кампания за това, че Джокович без ваксинации може да влезе в Австралия, докато населението живее в много строги ограничения от две години”. А оттам възмущението бе отразено и в световните средства за масова информация.