Българската тенисистка Цветана Пиронкова призна, че тенисът ѝ липсва, но все още не бърза да се върне. Тя бе гост в предаването на NOVA – „На Кафе“, където говори за ролята на майка и също така коментира едно от най-големите събития у нас – турнира „Sofia Open“.

Надпреварата стартира на 3 февруари и ще продължи до 10 февруари. Може да я следите в каналите от пакета DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Всички новини може да откриете и в специалната секция на Gong.bg.

„Чудесно е, че такъв турнир се случва у нас. Радвам се на подобни състезания. Имах удоволствието да участвам на подобен преди години. Най-важният ефект е, че децата имат жив контакт с идолите си и така се запалва искрата. Разбира се, че ми липсва тенисът“, започна Цвети Пиронкова. 

„Не съм се замисляла кой трябва да е Мистър Sofia Open“.

„Липсва ми тенисът, сега малко ще имам досег с него покрай този турнир. Не бързам да се връщам, детето ми е още малко. На 10 месеца е. Вече спим, имаше безсънни нощи, но отмина. Двете баби помагат. Мисля, че скоро ще правим прощъпулник. Имал е досег с е тенис ракети“, сподели за сина си чаровната пловдивчанка. 

„План не съм правила още кога да се върна. Много неща има, с които да се съобразя. Ще видим как ще се развият нещата. Женската тенис асоциация е помислила за това. Имам майчинство. Имам още две години. Допреди трябваше да се върнеш до година след раждането. Това е кратък период. Сега имаш време“.

Цвети ще е част от деня на децата на „Sofia Open“ във вторник, 5 февруари. Специално на него всички деца до 14 години ще влизат безплатно в „Арена Армеец“, като са предвидени различни активности.

„Много е приятно като видя как се вълнуват децата“, сподели Пиронкова.

„Ще подкрепям българите. Много се вълнувам за Мико Кузманов. Ние сме от един клуб. Приятели сме“, каза още Цвети.