Българското дуо – Александър Лазаров и Александър Донски, приключи участието си на турнира Sofia Open 2019. Това стана, след като българите отпаднаха на 1/4-финалите от индийците Роан Бопана и Дивиж Шаран в два сета.

„Наслаждавахме се през цялото време. Можем да научим много от индийците, тъй като са двойка от световна величина. Има какво да подобряваме. Беше знакова седмица за мен, благодаря за прекрасната подкрепа от публиката. Надявам се това е началото на една страхотна година за нас. Ади Андреев показа на 17-те си години, че може да играе наравно с играчи от Топ 100. Мико работи много добре, радвам се, че напредваме заедно. И се надяваме догодина да влезем с наш ранкинг, а не с покана от организаторите”, сподели Алекс Лазаров.

„Те бяха много опитни. Дадохме всичко от себе си, но трябва да работим повече. Това бе много хубава седмица за българите, както каза Алекс. Радвам се, че играх пред страхотната публика в София. Дано годината продължи силно за нас. Както казах, много сме далеч от нивото, което искаме. Трябва да поговорим с тях, да ни дадат съвети и да дръпнем и ние”, сподели Александър Донски.

„Похвално е, че взехме четири гейма, тъй като друго няма. Доволни сме от нашите четири гейма”, продължиха хорово двамата.

„Всяка година като дойде Sofia Open е празник за нас, очаквайки я с нетърпение”, пък завърши Алекс Лазаров.