Най-добрите тенисисти в света, сред които и българинът Григор Димитров, гласят бойкот на US Open. Според испанския в. „Марка“ играчите от Топ 20 на ранглистата на АТР са изразили намерение групово да пропуснат Откритото първенство на САЩ. Гришо е №19.

Hristo Totev / LAP.bg
22 снимки

Това е станало по време на видеоконференция между АТР и Тенис асоциацията на САЩ. Най-добрите тенисисти, водени от Новак Джокович, са заявили, че няма да пътуват до Ню Йорк, ако при завръщането си в Европа за участие в други турнири от календара ще трябва да се подложат на карантина.

Испанското издание уточнява, че през миналата седмица са били проведени най-малко 20 тайни разговора между най-добрите тенисисти в света чрез приложението „Zoom“.

Григор Димитров и Новак Джокович все още не са потвърдили, че ще участват на US Open. Още преди 20 дни Ноле обяви, че може да не играе на Откритото първенство на САЩ, ако след завръщането трябва да се подложи на карантина. Сега явно той е получил подкрепата и на останалите в световния Топ 20.

До момента Рафаел Надал, Ник Кириос и световната №1 при жените Ашли Барти обявиха, че ще пропуснат шампионата на кортовете във Флашинг Медоус. Роджър Федерер пък няма да играе до края на годината след претърпяна операция.