Александър Зверев е на 1/4-финал в Париж, но безметежното му представяне срещу Григор Димитров не мина без скандал. Оказа се, че организаторите на "Ролан Гарос" не са му позволили да си сложи инсулин на корта.

Зверев разкри миналата година, че е бил диагностициран с диабет тип 1, когато е бил още дете. За да поддържа нивата на кръвната захар, той трябва редовно да приема инсулин.

По време на мача с Григор германецът реши да си бие инжекция в една от паузите. Служителите обаче го спряха, заявявайки, че това не е позволено на корта.

"Казаха, че трябва да напусна корта. И че това ще се счита за почивка в тоалетната. Имам само две паузи за тоалетната и в случай на петсетов мач, понякога трябва да си инжектирам 4 или 5 инсулинови инжекции", каза Зверев.

Намеси се и супервайзърът на втория за годината Мейджър, който казал на Зверев, че само лекар има право да му постави инжекцията.

"Той влезе при мен, паникьоса се и каза: "Не, не, не можеш да го направиш. Трябва ти лекар". Казах му, че имам диабет от дете и знам за какво става дума. Но той просто ми отговори: "Не, докторът трябва да го направи", разказа той и допълни:

 "Твърдяха, че изглеждало странно на корта. Ако не го направя, животът ми ще бъде в опасност. Тази дискусия няма смисъл", възмути се Зверев.