Вторият ден от квалификациите на Откритото първенство на Австралия премина под напрежение. В началото на деня над Мелбърн се усещаше мръсният въздух, в резултат на пожарите, които продължават в страната доста време. 

Много от тенисистите, които през седмицата участват в квалификациите, се оплакаха от затруднено дишане, като една от претендентките дори се отказа от двубоя си, след като не можеше да си поеме въздух.

Канадецът Брейдън Шнур пък обяви двамата най-популярни тенисисти Роджър Федерер и Рафаел Надал за "егоисти".

Според него те обръщат внимание единствено на собствените си кариери и не се интересуват от проблемите на тенисистите, които са с по-нисък ранкинг.
"Промяната трябва да дойде от топ играчите – Роджър и Рафа са малко егоистични в мисленето единствено за себе си и собствената кариера", коментира Шнур пред АП.

"Те са в края на кариерите си и всичко, което ги интересува е тяхното наследство, а не какво е добро за спорта и какво не. Тези хора трябва да се активизират".

Шнур също така каза, че е чувствал "супер сухота" в гърлото си по време на квалификациите и че условията за игра "на 100% не са нормални".
"Просто ни хвърлиха на корта, защото сме квалификанти", оплака се канадецът.