Цвети Пиронкова е едно от най-търсените лица за снимки и автографи в последните дни в "Арена Армеец". Бившата ракета №1 на България е сред посланиците на Sofia Open 2019, а освен това в залата има щанд на нейния нов бранд за спортно-елегантна мода Pironetic.

Пред DIEMA SPORT Пиронкова говори за прехода от тениса към майчинството и бизнеса. "Чувствам се добре, щастлива, намирам се в интересен, вълнуващ период от живота си. Освен това съм в ново амплоа, занимавам се със спортно-елегантна мода, наскоро пуснахме нашия бранд Pironetic. Освен това, разбира се, станах майка, което е най-вълнуващото нещо в живота ми до момента."

"Как се прави (преходът б.р.)? Просто се случва. В един даден момент като се появи малкото съкровище светът ти се променя, но към по-добро, разбира се. Това (Pironetic) е едно интересно начинание, също моя мечта от известно време. Радвам се, че я сбъдвам и работя с голямо желание и мотивация да продължа да я развивам."

"Серина винаги е много екстравагантна в решенията си за облекло на корта. Не е точно това, към което се стремим в момента. Предлагаме интересни модели с изчистени кройки, приятни цветове, особено сега за пролетта сме заложили на мента, праскова и розова пудра. Залагаме и на два от вечните цветове - черно и бяло. Затова присъстваме тук, защото за нас е важен досегът с хората, да видят и да споделят какво мислят за марката."

Тя не пропусна да даде и експертната си оценка за случващото се в "Арена Армеец" и шансът, който българските състезатели получават. "Определено е много вълнуващо за мен, макар и като наблюдател. Това за мен е първи досег с професионалния тенис за повече от две години. С удоволствие наблюдавам мачовете, също и досега с публиката. Това ми дава спомени затова какво е било във времето, в което се състезавах точно в тази зала."

"Това е едно от най-ценните неща, които предлага този турнир, възможността, която дава на младите, да се докоснат до тази атмосфера, публиката, състезателите, срещу които играят. Това е световният тенис, те трябва да видят към какво се стремят. Представиха се много добре, особено Алекс (Лазаров) спечели два мача, в третия бе с много сериозен съперник и все още е голяма хапка, но като цяло много позитивно."