Броени часове след като възхити българската публика с паметен мач срещу Новак Джокович, Григор Димитров вече е в Берлин. Това стана ясно от снимка, публикувана от световния №10 в Instagram. Първата ни ракета ще участва в тазгодишното издание на Laver Cup, което ще се проведе в „Uber Arena“ от 20 до 22 септември.

Това ще бъде второто участие на Димитров в престижната надпревара. През 2018 г. той бе част от шампионския отбор на Европа заедно с Роджър Федерер, Новак Джокович, Александър Зверев, Кайл Едмънд и Давид Гофен. Тогава българинът донесе първата точка на „сините“, побеждавайки Франсис Тиафо.

григор

източник: Instagram Григор Димитров

Участието на Димитров в Laver Cup, макар и неочаквано, бе посрещнато с огромен ентусиазъм от феновете. Трикратният полуфиналист от Големия шлем ще замести Рафаел Надал, който наскоро обяви оттеглянето си от турнира. Освен Димитров, в отбора на Европа са Карлос Алкарас, Александър Зверев, Даниил Медведев, Каспър Рууд и Стефанос Циципас.

Съперниците от отбора на света са Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Бен Шелтън, Алехандро Табило, Франсиско Серундоло и Танаси Кокинакис.

Тазгодишният Laver Cup ще бъде специален за капитаните Бьорн Борг и Джон Макенроу, тъй като това ще бъде тяхното последно участие в турнира. От следващия сезон техните позиции ще заемат Яник Ноа и Андре Агаси.